Elekctrocoagulatie - Feron

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Huidverbetering
 
 
 

Elektrocoagulatie
Bij het ouder worden kunnen op de huid ontsierende wratjes, bobbeltjes en andere oneffenheden ontstaan. Vaak zitten ze op zichtbare plaatsen, waardoor ze storend voor u kunnen zijn. Deze plekjes zijn meestal onschuldig en kunnen eenvoudig en snel verwijderd worden met elektrocoagulatie. Uiteraard zó dat er geen ontsierend litteken of een verkleuring van de huid overblijft.

Welke huidoneffenheden kunnen we elektrocoaguleren?
-Dermatosis papulosa nigra
-Gerstekorrels (milia)
-Steelwratten (fibroma pendulans, fibroma molle)
-Syringoma
-Talgklierhyperplasie
-Xanthelasma

Hoe vindt de behandeling plaats?
Afhankelijk van de grootte van het plekje wordt met een klein bolletje of stomp naaldje het plekje oppervlakkig en kort verhit met gebruik van zwakstroom. Het plekje verschrompelt tijdens de behandeling. Na de behandeling is de huid wat rood. Er ontstaat een korstje dat na enkele dagen van de huid valt. Binnen één tot twee weken is de huid weer hersteld. De behandeling is wat gevoelig.

Wat is het resultaat?

Enkele weken na de behandeling is de huid weer helemaal hersteld en is het plekje niet meer zichtbaar. Om een mooi herstel van de huid te krijgen, adviseren wij u het behandelde gebied tot enkele weken na de behandeling te beschermen tegen de zon met zonbeschermingsfactor.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu