IPL + Applisonix - Feron

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 

Definitief ontharen

Wilt u zich in de zomer ook niet meer druk hoeven maken over stoppeltjes óf heeft u altijd zo’n last van ingegroeide haartjes op uw oksels,
bikinilijn of benen? Met de MedCos® IPL methode behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes definitief tot het verleden!
Hoe dit kan? Met IPL wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd, waarna ze nooit meer een haartje kunnen produceren.

Wat is het verschil tussen IPL en Laser?

IPL IS GEEN LASER! IPL staat voor Intense Pulsed Light en Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. De termen Laser en IPL worden echter vaak door elkaar gebruikt en gehaald hoewel er zeer grote verschillen bestaan m.b.t. veiligheid, kosten en snelheid. Onze MedCos® IPL Partners leggen u graag het verschil tussen beide principes uit.

 
 

Zijn de IPL behandelingen voor iedereen geschikt?

Bij de behandeling van ongewenste haargroei dient het haar pigment te bevatten voor de geleiding van licht en de warmte naar de haarwortel, die uiteindelijk vernietigd dient te worden. In blonde, rode en grijze haren, alsmede overgangs-/ donsbeharing is geen of nauwelijks pigment aanwezig. Een succesvolle behandeling kan derhalve niet gegarandeerd worden.

Negroïde huidtypes (huidtype VI) zijn uitgesloten voor enige IPL behandeling wegens het te hoge pigmentgehalte in de huid. De overige getinte huidtypes zijn wel uitermate geschikt voor een IPL behandeling.

Naast bovenstaande exclusiecriteria zijn er nog diverse te benoemen. Feron Huidkliniek zal altijd eerst een intakegesprek met u houden waarbij een IPL en een medisch anamneseformulier met u doorgenomen wordt waarna deze beoordeelt of u geschikt bent voor een IPL behandeling.

Wat is een succesvolle ontharingskuur?

Over een succesvolle ontharingskuur wordt gesproken als er een haarreductie wordt bereikt van 80-90%. Een locatie 100% haarvrij maken is wegens vele restrictieve factoren (zoals hormonen) onmogelijk met enig IPL of Laser systeem. Bij veel behandelde cliënten met de MedCos® IPL methode wordt met 6 behandelingen al een haarre¬ductie van 80-90% behaald, echter gemiddeld zijn 8 behandelingen noodzakelijk voor een bevredigend eindresultaat.

Ontharen met de Applisonix

De Selectif pro van Applisonix is het eerste klinisch bewezen systeem dat haarreductie verwezenlijkt op basis van ultrageluid.
Het ultrageluid wordt met behulp van een pincet via de haar naar de haarwortel geleid waar deze vorm van energie omgezet wordt in warmte. Op deze manier wordt in de haarwortel een temperatuur bereikt waardoor de haarwortel dermate beschadigd, dat de haar zich niet meer kan herstellen. Deze unieke nauwkeurige technologie is uitermate geschikt voor de behandeling van de meest gevoelige gebieden, zoals wenkbrauwen, bovenlip, oren en neus. Het is mogelijk om alle haarkleuren te behandelen, wit, zwart, blond, rood, grijs, dik/dun inclusief haar dat al behandeld is met laser of IPL, en de techniek is geschikt voor alle huidskleuren, zelfs de gebruinde huid.
Het Selectif pro systeem is hiermee de ideale vervanger van het elektrisch epileerapparaat

De Selectif Pro behandeling is vrijwel pijnloos omdat de ultrageluidsgolven zeer lokaal worden afgegeven en niet doordringen tot in het omliggende weefsel waar zich de meeste zenuwuiteinden bevinden. Uit studies is gebleken dat Selectif pro een haarreductie van 39% verwezenlijkt na de tweede behandeling.
Ervaring uit de praktijk:
“De resultaten van de Selectif Pro zijn vergelijkbaar met de beste resultaten verkregen met het elektrisch epileren, maar dan zonder nadelige bijwerkingen en ongeacht de haar en huidskleur.”
Prof. Cassuto , Milaan, Italië

 
 
 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu