Couperose - Feron

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Huidtherapie > Huidaandoeningen
 

Couperose

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasieën), lichtrood tot donkerpaars van kleur. Deze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Couperose ontstaat meestal op middelbare leeftijd. Bij het ouder worden verzwakken de vaatwanden en wordt de huid dunner waardoor verwijdde bloedvaatjes beter zichtbaar worden. De vaatjes bevinden zich meestal op de wangen, neus, kin en soms ook op het decolleté.
Erfelijke aanleg speelt vaak een rol bij het ontstaan van couperose. Daarnaast kan roken, overmatige blootstelling aan zon, bepaalde medicatie (bijvoorbeeld bloedverdunners), temperatuurschommelingen en zwangerschap couperose doen toenemen.
De huidtherapeut kan beginnende en uitgebreide vormen van couperose veilig en zeer effectief behandelen met behulp van coagulatie. Sommige mensen hebben niet zozeer last van couperose, dan wel van algehele roodheid (diffuse roodheid) van de huid. In een dergelijk  geval kan de huidtherapeut u camouflagetherapie aanbevelen.

Een spider naevus, oftewel spinnenkopje, is een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin).
Ze komen vooral voor in het gelaat, met name rondom de neus, maar ook in de hals, op het decolleté en de handen. Het wordt gezien op alle leeftijden, maar veelal bij zwangere vrouwen en kinderen. Het is mogelijk dat ze vanzelf weer verdwijnen, maar meestal is dit niet het geval.
Een spider naevus is onschuldig, maar vaak cosmetisch storend. Daarom kunt u dit effectief laten behandelen door middel van coagulatie.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu