Pigmentstoornissen - Feron

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Huidtherapie > Huidaandoeningen
 

Pigmentstoringen

Er zijn verschillende pigmentstoringen zoals hyperpigmentatie, hypopigmentatie, post- inflammatoire hyperpigmentatie, melasama of vitiligo.

Hyperpigmentatie betekent toename van pigment (melanine). Hyperpigmentatie kan veroorzaakt worden door een toename van het aantal cellen dat pigment aanmaakt (melanocyten), een verhoogde aanmaak van pigment door de melanocyten of de aanwezigheid van naevuscellen. De kleurverandering kan variƫren van lichtbruin tot zwart en kan kleine plekjes op de huid beslaan of juist een groot oppervlak.
Voorbeelden van een hyperpigmentatie zijn sproeten, ouderdomsvlekken, post- inflammatoire hyperpigmentatie of een melasma (zwangerschapsmasker).

Hypopigmenatie betekent dat de aangedane huid lichter dan de normale huid. Dit kan door een vermindering van het pigment (hypopigmentatie) of door totale afwezigheid van pigment (depigmentatie). Meestal is het aantal pigmentcellen in de huid normaal, maar is de aanmaak van het pigment door die cellen verminderd. Het kan ook zijn dat het aantal pigmentcellen in de huid verminderd is.
Voorbeelden van hypopigmentatie zijn post- inflammatoire hyperpigmentatie of vitiligo.

Behandeling van pigmentstoringen
Pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken kunnen vaak uitstekend behandeld worden met de Endymed. Dieper liggend pigment en melasma of een zwangerschapsmasker is vaak iets moeilijker. Vitiligo kan door middel van camouflagetherapie worden behandeld.
Tijdens een consult wordt in overleg met u de behandeling van uw keuze bepaald voor uw pigmentprobleem. Naast de behandeling met de Endymed of IPL kunnen hyperpigmentatie en pigmentvlekken bij Feron Huidkliniek ook behandeld worden met de procuten en peelingen van ZO medical van Dr. Obagi.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu